Tentang ALFALFA Dan Klorofil
Sejak zaman dahulu lagi, manusia maupun binatang tahu mengenai khasiat tumbuhan hijau. Namun mereka masih belum faham atau tahu bahawa daun hijau yang mereka makan itu mengandungi klorofil yang bermaksud 'daun hijau' di dalam bahasa Greek.
ALFAMINT mengandungi klorofil dari daun Alfalfa yang segar. Alfalfa adalah sejenis legume yang paling kaya dengan klorofil, sekurang-kurangnya 4 kali lebih tinggi daripada sayur-sayuran biasa. Sebab itulah bila orang Arab dari Persia pertama kali menjumpai tumbuhan hijau tersebut beberapa ratus tahun dahulu, mereka menggelarnya "Bapa kepada makanan".
Alfalfa mempunyai akar yang dalam sekurang-kurangnya 30 meter ke bawah tanah. Dengan itu, tumbuhan tersebut dapat menyerap kekayaan dalam tanah seperti: Selenium, Silicon, tin, zink dan galian seperti potasium, prosperos, gangsa, kobalt, kromium, kalsium, mangan, magnesium, besi dengan alfa dan beta karotin, kabohidrat, protien, vitamen A, C, D, E, F dan B komplek, Fibrin dan sedikit lemak. Ia juga mengandungi 8 keperluan asid amino.
Alfalfa adalah tumbuhan di dunia yang mempunyai paling banyak alkali. Alkali ini menolong mengimbangkan asid bisa dalam badan. Protien yang terkandung dalam alfalfa adalah 18.9% berbanding dengan daging lembu 16.5%, susu 3.3% dan telur 13.1%. Kalsium dalam alfalfa adalah 14 kali lebih daripada benih gandum dan 144 kali daripada hati.
Penyakit Yang Dapat Dipulihkan Melalui Cecair Klorofil
Pembersih badan dalaman yang hebat
Melarang pembiakan kuman
Meningkatkan kebersihan dan kesihatan mulut
Meringankan bisa dalam hati
Meringankan masalah sengal dan sakit sendi
Meringankan masalah kencing manis
Baik untuk Ulser
Baik untuk jantung
Sihat bagi bayi yang baru dilahirkan
Pengedaran haid
Meningkatkan kandungan susu bagi ibu yang melahirkan anak
Menurunkan kadar asid dalam badan
Mengekalkan pengedaran darah yang sihat
Mengurangkan bengkak dalam pundi-pundi kencing
Sejenis minuman kesihatan yang berkhasiat
Membuka selera makan
Membantu untuk tidur
Mengurangkan sembelit
Mengurangkan rasa letih dan lesu
Meringankan masalah urat timbul (Varicose viens)
ALFAMINT mengandungi klorofil dari daun Alfalfa yang segar. Alfalfa adalah sejenis legume yang paling kaya dengan klorofil, sekurang-kurangnya 4 kali lebih tinggi daripada sayur-sayuran biasa. Sebab itulah bila orang Arab dari Persia pertama kali menjumpai tumbuhan hijau tersebut beberapa ratus tahun dahulu, mereka menggelarnya "Bapa kepada makanan".
Alfalfa mempunyai akar yang dalam sekurang-kurangnya 30 meter ke bawah tanah. Dengan itu, tumbuhan tersebut dapat menyerap kekayaan dalam tanah seperti: Selenium, Silicon, tin, zink dan galian seperti potasium, prosperos, gangsa, kobalt, kromium, kalsium, mangan, magnesium, besi dengan alfa dan beta karotin, kabohidrat, protien, vitamen A, C, D, E, F dan B komplek, Fibrin dan sedikit lemak. Ia juga mengandungi 8 keperluan asid amino.
Alfalfa adalah tumbuhan di dunia yang mempunyai paling banyak alkali. Alkali ini menolong mengimbangkan asid bisa dalam badan. Protien yang terkandung dalam alfalfa adalah 18.9% berbanding dengan daging lembu 16.5%, susu 3.3% dan telur 13.1%. Kalsium dalam alfalfa adalah 14 kali lebih daripada benih gandum dan 144 kali daripada hati.
Penyakit Yang Dapat Dipulihkan Melalui Cecair Klorofil
Pembersih badan dalaman yang hebat
Melarang pembiakan kuman
Meningkatkan kebersihan dan kesihatan mulut
Meringankan bisa dalam hati
Meringankan masalah sengal dan sakit sendi
Meringankan masalah kencing manis
Baik untuk Ulser
Baik untuk jantung
Sihat bagi bayi yang baru dilahirkan
Pengedaran haid
Meningkatkan kandungan susu bagi ibu yang melahirkan anak
Menurunkan kadar asid dalam badan
Mengekalkan pengedaran darah yang sihat
Mengurangkan bengkak dalam pundi-pundi kencing
Sejenis minuman kesihatan yang berkhasiat
Membuka selera makan
Membantu untuk tidur
Mengurangkan sembelit
Mengurangkan rasa letih dan lesu
Meringankan masalah urat timbul (Varicose viens)
No comments:
Post a Comment